Nu vă jucați cu focul, lăsați-ne pe noi!
Cart: 0.00 lei 0

Cum aleg Focarul

Nu vă jucați cu focul, lăsați-ne pe noi!

Cum aleg Focarul?

Elegante, realizate cu materiale de cea mai buna calitate, dar si foarte practice, focarele pentru seminee sunt o solutie perfecta atat din punct de vedere estetic, dar si practic, deoare un semineu nu ofera doar superbul spectacol al flacarilor, ci si caldura. Seminee Mol vine sa va ofere o paleta completa de focare semineu ce functioneaza cu diferite tipuri de combustibil.
Un focar semineu este in general o structura care are o singura destinatie. Arderea combustibulului in conditii optime si de deplina siguranta, oferind de asemenea si un acces facil pentru alimentarea sa, asa cum este cazul modelelor de focar seminee pe lemn. De la aceste functii simple, pana la modul in care acestea sunt construite exista o diferenta totusi, deoarece pe cat de simplu ar suna rolul lor, acestea contin diferite elemente caracteristice ce nu numai ca ofera siguranta si protejeaza mediul impotriva temperaturilor mari, ci si un aspect unic.
VA OFERIM FOCARE SEMINEU CLASICE, DAR SI MODERNE

Focarele de semineu sunt practic piesa centrala a unui semineu, ele fiind de trei tipuri, frontale, de colt sau duble. Fiecare tip de focar semineu este conceput pentru a fi inglobate in perete, asa ca este cel mai bine sa apelati la echipele noastre de instalari si montari pentru focare semineu.
Focarele pe care noi vi le oferim sunt impartite in functie de materialele folosite, astfel va oferim focare din otel si samota (ceramica de inalta performanta pentru izolare termica), fonta, dar si in functie de combustibilul folosit, solid, gazos, bioetanol sau chiar si electrice. Fiecare tip de focar seminee are avantajele dar si partile sale mai putin avantajoase in raport cu alte modele.
Linia de focare semineu Spartherm este caracterizata printr-un aspect unic, iar datorita materialelor de inalta calitate, acestea ofera si o buna incalzire a intregului spatiu unde ele sunt amplasate. Camera de combustie este realizata din otel, fiind dotata cu o usa de alimentare cu geam termorezistent ce ofera un aspect perfect. Aceasta linie de focare foloseste combustibil solid, fie ca este vorba de lemne sau peleti.
Linia de focare seminee din otel si samota pe lemne poate fi descrisa printr-un singur cuvant: durabilitate. Acestea sunt foarte fiabile deoarece camera de ardere este “tapetata” cu ceramica refractara. Astfel, intreaga energie termica degajata de catre foc este directionata intr-un mod mult mai eficient, oferind o mai buna putere termica. Un focar semineu de acest fel poate fi incastrat in pereti sau structura non-portanta fara nici o problema, indiferent ca optati pentru un model frontal, pe colt sau de alt tip. Camera de ardere este izolata termic (exceptand zona usii de acces cu geam) pentru a permite o mai buna protejare a structurii din jurul focarului. Sistemul cu deflector reglabil pentru evacuare permite o configurare optima a evacuarii pentru un spor de siguranta. Ca si recomandare va putem spune ca un focar semineu cu deschiderea mai mare, ofera un spectaculos aspect oricarei camere.
Focarele pe gaz sunt oarecum mult mai practice, insa are si un randament mult mai bun, dar de asemenea, ofera un aspect unic datorita posibilitatii de a decora camera de ardere cu diferite elemente. Linia de focare semineu pe gaz sunt mult mai rentabile si datorita faptului ca alimentarea cu combustibil este mult mai usoara fata de cele pe lemne. Evident, in cazul celor pe combustibil solid exista oarecum problema procurarii de masa lemnoasa sau de paleti, insa la cele pe gaz, aceasta situatie dispare. Eficienta unui astfel de focar semineu este data si de sistemul de ardere care poate fi simplu, sau cu arzatoare multiple. Ca si aspect, arzatoarele au un aspect cat de cat similar cu cel dintr-un cuptor pe gaz, insa sunt diferite pentru a putea permite obtinerea unor flacari frumoase.
FOCARE SEMINEU PE COMBUSTIBIL GAZOS SI ALTE TIPURI
Un aspect foarte important in legatura cu semineele pe gaz este cel al evacuarii gazelor de ardere, dar si al faptului ca acestea folosesc combustibil gazos. Recomandam cu mare caldura sa optati si pentru un sistem de siguranta de detectie cu valva electrica ce poate fi usor mascat in zona apropiata focarului.
Si pentru ca pentru unele persoane, un focar seminee nu inseamna decat fum, miros si o intretinere dificila, va oferim o alternativa extrem de eficienta, si foarte usor de intretinut. Focarele cu bioetanol sunt foarte usor de montat, intretinut si de folosit. Acestea pot fi chiar si mutate in cazul unei renovari de vara sa zicem. Trecand de la focare semineu cu flacara… la cele fara, un focar semineu electric este varianta ecologica a celor cu ardere. Acestea sunt echipate cu elemente de décor ce ofera un aspect fidel ce imita efectul de flacari si de jar aprins. In mod evident, acest tip de focar ofera si energie termica datorita aerotermei ce poate incalzi fara probleme un living. Si pentru ca totul este mai placut atunci cand poti controla de la distanta, semineele electrice sunt dotate si cu telecomanda. Asadar, iata o paleta generoasa de modele de focare semineu, incepand de la cele clasice pe lemne, pana la cele mai moderne cu bioetanol.
Minim 4 caractere